"Αυτό" που έγινε ποιο ήταν; Μιλάτε εσείς για συνθήκες που κερδίσατε τον κόσμο εξαιτίας των ΙΜΜΟΡΤΑΛ; 10 συμμαχίες πάλευαν εναντίων της Δηλιακής, εναντίων των "αρχάριων" όπως λέγατε, και παραλίγο να τα παρατήσετε (τουλάχιστον στην 43-33). Οι φίλοι σας ακάπους έβαζαν αποικιακά τη νύχτα του Πάσχα, μη σεβόμενοι την γιορτή, και έσπαγαν συνθήκες προκειμένου να μη χαθούν. Πολεμούσαν τη Λεγεώνα Σταυροφόρων, και όταν διαλύθηκε η συμμαχία ακάπους, έτρεξαν στην "εχθρική" λεγεώνα. Αν νομίζετε πως κερδίσατε τον κόσμο δίκαια, τότε συγχαρητήρια........
Φιλαράκο, μπορείς να χτίσεις μια όσο εικονική πραγματικότητα επιθυμείς και να ζήσεις ευτυχισμένος πιστέυοντάς την. Στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που είσαι διατεθειμένος να προσαρμοστείς στα πραγματικά γεγονότα, σε ενημερώνω ότι όλες οι Δηλιακές συμμαχίες, δηλαδή εκατοντάδες παίκτες, έχοντας κάνει ανακωχή "Πάσχα" με τους Έρεβους, κήρυξαν τον πόλεμο στους (μέχρι τότε σύμμαχους) 12 παίκτες της άκαπους το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και δε σταμάτησαν να βαράνε νύχτα-μέρα μέχρι το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα, ενώ μάλιστα οι άκαπους ήταν τότε σε πόλεμο ΚΑΙ με τους σταυροφόρους ΚΑΙ με τους Ερεβος, με όλους δηλαδη, χιλιάδες αντίπαλοι. Και φυσικά οι άκαπους σας νίκησαν ανετότατα, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες (ψάξε grepostats αν θες να δεις τις κατακτήσεις εκείνων των ημερών, μάλλον θα απογοητευτείς). Φυσικά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα, μπορείς και να πιστεύεις ότι οι άκαπους "δε σεβάστηκαν τη γιορτή". Άλλωστε, είναι επανειλημένο φαινόμενο στη Δηλιακή της 43, αν επαναλαμβάνετε κάτι διαρκώς μεταξύ σας, μπορείτε και να το πιστέψετε κιόλας στο τέλος...
Άλλωστε, εσύ πιστέυεις, από ότι φάινεται, επίσης, ότι οι άκαπους έσπασαν και συνθήκη...Ενδιαφέρον. Η μία συθήκη ήταν αυτή που σπάσατε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, εκμεταλλευόμενοι τις γιορτές και η δεύτερη συνθήκη που σπάσατε ήταν με τους σταυροφόρους, επί μήνες συμμάχους σας, ένα πρωι στις 8 η ώρα, χωρίς ενημέρωση. Αυτά. Και φυσικά, πάλι δεν έχω κανέναν πρόβλημα, πλάσε μια πραγματικότητα που σου ταιριάζει και σε κάνει να νιώθεις αξιοπρεπής, επανέλαβέ τη, και πίστεψε τη. Για να μη συζητήσω για τον mc, που ήθελε να έρθει σε σας, συμφωνήσατε να μην του επιτεθείτε όταν βγει από διακοπές, και γύρισε ένα βράδυ σπίτι του και βρήκε το λογαριασμό του με ληγμένες διακοπές, 15 πόλεις υπό κατάκτηση και ένα μνμ στο inbox που έλεγε "ξέρεις, τελικά αλλάξαμε γνώμη και δεν ισχύει αυτό που είχαμε πει". Όχι ότι έγινε τίποτα φυσικά, έφτιαξε έναν καφέ και σας τις πήρε όλες πίσω άμεσα, απλά να μαθαίνουμε ποιός ήταν ο αξιοπρεπής και ποιός όχι.
Και συγνώμη που δεν επιλέξαμε να πολεμάμε επί μήνες με όλες τις συμμαχίες του κόσμου και αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε στο τέλος ένα στρατόπεδο (όχι ότι δεν κερδίζαμε βέβαια...αλλά ήταν κουραστικό). Βασικά, το είχαμε επιλέξει, εσείς είσασταν, αλλά είχατε εκείνη τη ακατανόητη φαινή έμπνευση να...επιτεθείτε στην άκαπους....ενώ ήταν σύμμαχοί σας, έτοιμοι να προσαρτηθούν και πολεμούσαν με όλους αυτούς που βρίζεις τώρα. Ε, δεν πειράζει, σας ισοπέδωσαν, σας κόστισε μόνο τρεις ωκεανούς, 700 πόλεις, 150 διαγραφές και αποχωρήσεις, τα θαύματα και το παιχνίδι. Δεν έγινε κάτι...η ζωή συνεχίζεται.
Όσον αφορά τα μποτ, ξέρω ότι δεν έχει κανέναν νόημα αυτό που σου λέω τώρα, αλλά ας το σφυρίξω στον άνεμο, ποτέ δε ξέρεις, μπορεί να σε έχω παρεξηγήσει και να είσαι απλά πλανεμένος. Η πραγματικότητα είναι η εξής. Οι άκαπους ήταν από τους καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού. Η Δηλιακή της 43 ήταν από τους χειρότερους παίκτες του παιχνιδιού. Ξέρουμε πως να κολλάμε χρόνους και εσείς δε ξέρετε. Το μόνο που ξέρετε είναι να κάνετε όλοι μαζί καταγγελίες στην άκαπους, όπως ομολογείς και τώρα μόνος σου, κάθε φορά που χάνετε πόλη από τα πρωην μέλη της, δηλαδή κατά μέσο όρο 2 φορές τη μέρα τους τελευταίους 5 μήνες. Το κόλλημα των χρόνων είναι μια εκπληκτικά δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, την οποία εμείς κατέχουμε σε τρομακτικό βαθμό και εσείς δεν είχατε καν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Μια διηρούπολή σας, έχει 5% πιθανότητα να κάτσει στο ακριβές δευτερόλεπτο που θέλετε, άντε 9.5% σε μερικές περιπτώσεις των...καλών σας παικτών. Η δικιά μου έχει 72%. Τόσο χαοτική ήταν η διαφορά τεχνικής μας. Δεν είναι άγνωστο φαινομενό σε διαδικτυακά παιχνίδια η οχλαγωγική συλλογική επινόηση "αθέμιτων μέσων" εκ μέρος των αντιπάλων, προκειμένου να δικαιολογηθεί η ασταμάτητη χασούρα, άλλωστε ποιός ομολογεί σε ένα παιχνίδι στρατηγικής ότι είναι παντελώς άσχετος σε σχέση με τους αντίπαλούς του? Έχω βγει πρώτος στον κόσμο στο RISK, κι έχω ακούσει ότι είχα πρόγραμμα για να ρίχνω εξάρες ή ότι η εταιρία ευνοεί τους υψηλούς παίκτες στα ζάρια. Ε, τώρα η Δηλιακή της 43 θα πάει πίσω? Και ξανά δεν έχω κανένα πρόβλημα, μπορείς να κρατήσεις τη νοοτροπία που είχατε, ότι οι αντίπαλοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που τους κερδίζετε επειδή είστε καλύτεροι παίκτες και σε αυτούς από τους οποίους χάνετε επειδή κλέβουν. Και πίστεψέ με, δε θα είστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που σκέφτονται έτσι σε έναν διαδυκτιακό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι όμως ότι είσασταν πολύ χαμηλά στην πυραμίδα τεχνικής των παικτών του παιχνιδιού. Και η ειρωνεία είναι ότι η μητρική σας Δηλιακή είχε αρκετούς εξαιρετικούς παίκτες, αλλά αν δε σας μαθαίνουν να παίζετε, δικό τους το λάθος. Βασικά δικό σας το λάθος, έχω δει τη ρημάδα τη βιβλιοθήκη σας, αλλά πιστεύω ότι όταν ο Agg έγραφε κατεβατά στη βιβλιοθήκη του φόρουμ σας για το πως να dodgάρουμε σωστά στο δευτερόλεπτο, πως να κολλάμε χρόνους και πως να παίζουμε σωστά γενικότερα, μάλλον δεν τα έγραφε με σκοπό να τα διαβάσω μόνο εγώ μέσω σναπ και να καταλάβω ότι είναι καλός παίκτης, μάλλον για σας τα έγραφε, αλλά εσείς είσασταν απασχολημένοι να κάνετε καταγγελίες. Ε, συνεχίσατε να ντοντζάρετε 43 δευτερόλεπτα μετά το αποικιακό και συνεχίσατε να πιστεύετε ότι χάνετε επειδή οι αντίπαλοι βάζουν μποτάκια. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι έτσι και στείλουμε τρενάκι και ΔΕΝ κάτσουν άμυνες στο δευτερόλεπτο του αποικιακού και επιθέσεις 1-2 δευτερόλεπτα πριν (είναι πιο εύκολο να κολλήσεις άμυνες από ότι επιθέσεις, αλλά που να σου εξηγώ τώρα...), τότε συνήθως έπεφτε γκρίνια στα δωμάτια της άκαπους, ότι δεν παίζουμε σοβαρά και κατηγορούσε ο ένας τον άλλον ότι κολλάει χρόνους σα Δηλιακός...
Προχτες κάναμε μια πολύ ωραία κατάκτηση στον αρχηγό σας, παρασέρνοντας όλες τις άμυνες του σε μια πόλη με ψέυτικο τρενάκι και εξαπολύοντας τελευταια στιγμή το πραγματικό αποικιακό. Δυστυχώς είχαμε τελευταία επίθεση στο -5....Βέβαια, ο δικός σας προτίμησε σε αυτά τα 5 δευτερόλεπτα να αλλάξει το όνομα της πόλης σε "πάλι μποτακια άκαπους?" αντί να πατήσει εθνοφρουρά και να αποκρούσει το αποικιακό. Ε τί να κάνουμε, αφού είμαστε κλέφτες ρε συ και σεις παικταράδες. Κάνε καμια καταγγελιά και συ.
Μια άλλη πραγματικότητα είναι όταν ακούσαμε για πρώτη φορά να μας κατηγορείτε στο σκάιπ για χρηση μποτ και, αφού ξεπεράσαμε το στάδιο όπου νομίζαμε ότι κάνατε πλάκα, αισθανθήκαμε μια τρομακτική ικανοποίηση για το επίπεδο τεχνικής μας. Δεν είναι και λίγο να ισοπεδώνεις τον αντίπαλο και αυτός να σου λέει ότι αυτό που κάνεις δε γίνεται, χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα, είναι η υπέρτατη ικανοποίηση και αναγνώριση που μπορείς να νιώσεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Βασικά δεν πίστευαμε καν ότι υπήρχαν τέτοια προγράμματα, μέχρι που το εγκατέστησαν 2 δικοί σας παίκτες (και μάντεψε ποιός είναι ο ένας) και τους κάρφωσαν άλλοι δικοί σας, κάτι που επιβεβαιώσαμε και μόνοι μας και μην κάνεις τον κόπο να ζητήσεις αποδείξεις γιατί θα απογοητευτίες από τις απαντήσεις μου, αν και δεν το χρησιμοποιήσαν ποτέ για κολλήματα χρόνων. Τότε έμαθα ότι υπήρχαν τέτοια πράγματα, όταν τα βάλατε εσείς. Τα είδαμε και γελάσαμε. Είναι ένα είδος αναπηρικού καροτσιού για μη παράλυτους ανθρώπους και τίποτα περισσότερο. Δε μπορείς να κολλήσεις καλύτερα από ότι εμείς με το χέρι με τέτοιο πράγμα χωρίς να μπαναριστείς ακαριαία.
Και για να θυμόμαστε. Το τελικό σκορ κατακτήσεων, μεταξύ των 4 εναπομείνοντων μετά το καλοκαίρι ΠΑΙΚΤΩΝ της άκαπους από τη μία μεριά, και των 4 Δηλιακών ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ από την άλλη, από πρώτη Σεπτέμβρη μέχρι το βράδυ που έσπασε το θαύμα, είναι 314-6 υπερ των άκαπους. Και ήταν 227-2 μέχρι τις 31 Γενάρη, αλλά μετά την πήρε ο ύπνος την Ελένη ένα βράδυ κι έπεσε ένα κάπτσα που μπλοκάρει τον ήχο του ξίφους (bug) και χάλασε το φίνις, αλλά τέλος πάντων.
Και εν τέλει, πώς κάνεις έτσι για 314 πόλεις? Σιγά, υπάρχουν και χειρότερα σε αυτόν τον κόσμο...τον πραγματικό εννοώ.