Αφου εχει πεσει ετσι και αλλιως τοσο σπαμαρισμα και απο ενα poll φτασαμε αλλη μια φορα να κανουμε επιδειξη παικτικων ικανοτητων, λεω να βαλω και εγω την δικη μου πινελια. Στην τελικη, παιδι ειμαι, ζηλευω.
Αυτο που με χαλαει κυριως, ειναι οτι υπαρχει μια ταση να ερμηνευετε τα παντα κατα το δοκουν και αναλογα τις περιστασεις ορισμενοι.
Παιρνουμε εμεις τα θαυματα? Ειμαστε παικτες και ειχαμε στρατηγικη. Τα παιρνουν οι αντιπαλοι? Ειναι χτιστες, ενω εμεις θελαμε να πολεμησουμε. Εχασαν οι αντιπαλοι πολη? Ειναι κακοι παικτες. Χασαμε εμεις πολη? Δεν υπηρχαν διαθεσιμες αμυνες ή ο, τι αλλο.
Ετσι και τωρα με τα συστηματα κατακτησης. Ξαφνικα, λες και δεν μας εφταναν οι εκαστοτε γκρινες που ειχαμε τοσα χρονια στο παιχνιδι σε μονιμη βαση απο καποιους, προστεθηκε και το οτι αναλογα με αν προτιμας εξεγερση ή πολιορκια, εισαι νουμπας ή παιχτρονι αντιστοιχα.
Εχω παιξει και με τα δυο συστηματα και προτιμω την πολιορκια με μεγαλη διαφορα, αλλα λογω του οτι αυτα τα λιγα ατομα που εχω κανει φιλους εδω μεσα προτιμουν εξεγερση, πλεον παιζω σχεδον μονιμα με εξεγερση. Συμφωνα με τα λεγομενα σας και εγω ειμαι νουμπας λοιπον. Δεκτο, προσωπικες αποψεις ειναι αυτα.
/ Διαβαζω διαφορα τις τελευταιες μερες. Οτι η πολιορκια ειναι καλυτερη στρατηγικα, οτι η εξεγερση δεν εχει καν στρατηγικη, οτι το ενα συστημα ειναι καθαρα για πορτοφολια ενω το αλλο για ικανοτητα κλπ κλπ. Καλο ειναι να καταλαβετε καποια στιγμη οτι το γεγονος πως ενα συστημα εχει κατα βαση περισσοτερα χαρακτηριστικα στρατηγικης, δεν σημαινει απαραιτητα οτι το "αντιπαλο" συστημα βγαινει και κατ' ευθειαν αχρηστο. Το καθε συστημα εχει την δικη του στρατηγικη και παραμετρους, οσο και αν δεν θελετε καποιοι να το παραδεχτειτε, σε μια προσπαθεια να νιωσετε ξεχωριστοι λογω της επιλογης σας. Οταν μια συμμαχια βαζει ενεργους μεγαλοπαικτες να κανουν αποικιες γυρω απο τα θαυματα για να τα φυλανε ή προχωραει σε υπερ με τις επομενες 9 συμμαχιες του σερβερ, δεν ειναι το τελικο συστημα του κοσμου τρυπιο, η συμμαχια ευθυνεται για την επιλογη της. Οταν ενας παικτης δεν ξερει να κανει σφηνες ή να κολλαει χρονους, το γεγονος δεν σχετιζεται με το αν παιζει εξεγερση ή πολιορκια, αλλα με το οτι δεν ασχοληθηκε ποτε να μαθει πως γινονται οι σφηνες και τα κολληματα.
Οσον αφορα το πορτοφολι τωρα.. Εδω γελασα πολυ. Κοροϊδευομαστε και μεταξυ μας? Το πορτοφολι παιζει ρολο(οχι τον καθοριστικο, αλλα οπως και να εχει μεχρι εκει που φτανει) σε ο, τι συστημα και κοσμο και να παιζεις. Αν θελω να χωσω φραγκα, στην εξεγερση θα τα χωσω για να ανεβαζω 25αρια ντουβαρια στην 1 ωρα αν ειμαι αμυντικος και για να κοβω μαντιχωρες σε 1 μερα αν ειμαι επιθετικος. Στην πολιορκια απο την αλλη, αν θελω να χωσω φραγκα, θα τα χωσω για να βγαζω επιθετικες και αμυντικες σε 1 μερα, να τις καιω και να τις ξαναβγαζω(μην μπειτε στον κοπο να μου αντιπαρατεθειτε, σαν παραδειγμα το αναφερω).
Οποτε λοιπον, λιγο πολυ ολα ειναι θεμα του καθε παικτη και της καθε συμμαχιας μεμονωμενα, οχι του τελικου σταδιου ή του συστηματος κατακτησης. Την λαμογια, την στρατηγικη και την παικτικη ικανοτητα, τα δημιουργει ο καθε παικτης σαν παικτης, οχι τα χαρακτηριστικα του κοσμου. Αν θελει να παιξει εξυπνα και σωστα, μπορει και σε εξεγερση και σε πολιορκια και σε θαυματα και σε κυριαρχια. Αν απο την αλλη ειναι ανιδεος, οπου και να παει ανιδεος θα παραμεινει.
Σε σχεση τωρα με ολα τα αλλα που ειπωθηκαν, οταν γινεται ενα poll ο καθενας ψηφιζει βαση με τα χαρακτηριστικα στα οποια θελει να παιξει, οχι βαση με το αν ειναι δικαιο ή αδικο για τους υπολοιπους. Οποτε οι προσωπικες διενεξεις και προσπαθειες να μειωσουμε καποιον, ψιλοπεφτουν στο κενο. Δεν ειναι κακο να σεβεστε μια αντιθετη αποψη, ουτε σας μειωνει. Αυτο ξερω εγω.
Αυτα λοιπον απο εμενα και σορι για την σεντονα.
Απο μεριας μου την κουβεντα την ληγω εδω και δεν προκειται να απαντησω ξανα, οσο και αν τυχον προκληθω, ειτε σε προσωπικο επιπεδο ειτε εξαιτιας γενικης διατυπωσης.
Καλη συνεχεια να εχετε ολοι και με λιγοτερη κακια, παιχνιδι παιζετε.